Terveys

Terveys

Mitä sana terveys tarkoittaa minun päässäni? Kolme pää kohtaa tulee päällimmäisenä mieleeni. Ne ovat mieli, fysiikka ja energeettisyys. Jokaisessa on alakohtansa ja jokainen koskettaa toinen toistaan monin eri tavoin. Mainittakoon vielä ympäristö, liikkumistottumukset, voima- ja liikkuvuustasapaino sekä ravitsemus. Terveys on laaja kokonaisuus. Se koskettaa kaikkia elämän osa-alueita ja on juuri sen takia kaikkein tärkeintä jokaisen yksilön hyvinvoinnin ja elämänlaadun kannalta.

Oireet kiinnostavat minua jonkun verran. Eniten minua kuitenkin kiinnostaa juurisyyt oireiden takana. Sillä loppuen lopuksi ongelma kuin ongelma on vain lopputulos jostain syvemmästä prosessista. Tietysti joskus akuuteissa tapauksissa tiedetään heti mistä ongelma johtuu, mutta suurimmaksi osaksi kyseessä on pitkän prosessin aikaansaama tulos.

Osteopaattina minä pystyn operoimaan siellä fysiikan ja energian kentissä todella monella tasolla. Personal Trainer taustani yhdessä jooga osaamiseni kanssa tuo osaamista voima- ja liikkuvuustasapainoon. Health Coaching taas antaa minulle välineitä psyykeen tasolle ja tuo koko potentiaalini käytäntöön. Kaikki mikä liittyy terveyteen, on intohimoani. Opiskelen jatkuvasti lisää ja luen paljon tutkimuksia ja kirjallisuutta. Intohimoni kautta löytyy esimerkiksi paljon tietoa ravitsemuksesta ja monesta muusta aiheesta. Olen siis päässyt elämässäni siihen pisteeseen, että ymmärrän terveydestä todella paljon, ja olen päässyt kärryille sen kokonaisvaltaisuudesta. Paljon on yhäkin opittavaa!

”Terveyshakkeri” on minun keksimä nimitys omasta osaamisestani. Toimin tietyllä tavalla ajateltuna terveytesi koordinaattorina, jonka kautta pääset tutkimaan omaa yksilöllistä terveyttäsi kaikilla sen osa-alueilla. Kaivetaan esille heikkoutesi, vahvuutesi ja luodaan yhdessä sinulle sopiva tavoite. Jos taitoni/tietoni ei riitä, niin yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa viedään sinut tavoitteeseesi asti. Perehdyn asiakkaisiini perin pohjin ja kokonaisvaltaisesti. Ravitsemus, mieli, fysiikka, liikkumistottumukset, palautuminen tai jokin tuntematon. Ongelmat voivat esiintyä missä tahansa ja se voi olla todella moniulotteista. En kuitenkaan pysty auttamaan sinua, ellet ole itse valmis auttamaan itseäsi. Minä todellakin olen vain sivuroolissa, kun on kyse sinun hyvinvoinnistasi. Terveys on itse tasapainottava ja parantava kokonaisuus. Sille pitää antaa mahdollisuus. Olkoon kyse mistä tahansa.

Ihanne tilanteessa tulet ymmärtämään omat yksilölliset terveyden faktasi ja kuinka elää niiden kanssa. Tunnet oman kultaisen keskitiesi ja hyvinvointisi kukoistaa. Olen valmis auttamaan sinua, mutta oletko sinä valmis auttamaan itseäsi? Jos olet, niin lähdetään yhdessä oppimaan asioita sinuun liittyen.

Kyllä, oireet ovat vain lopputulos! Etsitään avaimesi ja katsotaan mikä kaikki on sinulle mahdollista.